Thursday, 3 November 2011

TLC Campaign - Earnings Debit

Salam petang kawan2..


hurm td duk jenjalan blogwalkin kot, so terjumpa tentang program TLC Campaign, n kebetulan kat dalam Nuff akuh ade lah Ringgit2 yang terkumpul, so akuh menderma dengan hati yang ikhlas..supaya nilai tersebut dapat bantu kanak2 Rumah Aman ceria...




tapi bila dah beri sumbangan kene update lak cerita..so xlah jdik ikhlas kan if dah diketahui umum?? Apelah nuff nih..Actually ada baiknya dipaksa buat entry nih..sebab die salah satu cara tuk kita kembangkan secara senyap2 kepada kwn2 yang lain..


cara die senang jek.. gi kat sini http://www.nuffnang.com.my/tlc-2011/..



Then korunk leh derma RM1 / RM5 / RM10..n if rasa nak bagi lebih.. boleh derma terus melalui akaun Maybank Rumah Aman





Selamat menderma kawan2...:) :)




Sekian,
ezreefa

Thursday, 20 October 2011

HARI KE 3 BERSAMA CLIENT

SAKET HATI..ITU YANG MAMPU AKUH LUAHKAN....
PETANG TADI BARU DPT SEPARUH DATA...SINCE ISNIN MINTAK..TAH LAH, AKUH PON X PHM, CAMNER SISTEM DORG NIH..GILER KEJAM CLIENT NIH KAT KAMI...

KOL 8 MASUK KERJA, KOL 10 KELUAR..PUKUL 3 MASUK..PUKUL 330 DORG DAH BALIK??? MINTAK KUNCI GOBOK YG SIMPAN BARANG PENTING PON X DPT2...AKUH N FREN DAH RASE NAK GILER BUAT KEJE KAT SINI...SEYES SGT SAKET HATI...

AKUH HARAP SGT2 KAT KWN2 AKUH..TOLONG LAH SEDIAKAN APE YG KAMI MINTAK..KALO KORUNK KERJASAMA KITA BOLE TOLAK ANSUR..TP KALO PERANGAI CAMNIH..MMG NK KENE PENAMPO SORG2....

HOPE ESOK DPT APE YANG DIMINTAK...XKESAH LAH WALAUPUN BENDE TUH BARU JEK KORUNK CREATE OR BARU JEK KORUNK UPDATE...JJI ADER...JGN XDER LANGSUNG..SUSAH KAMI NAK BUAT KEJE...

Wednesday, 19 October 2011

FAST ENTRY..PENGAKUAN YANG SERIOUS..!!

CAPS SBB MALAS NK TEKAN SHIFT OK...
INI BUKAN ENTRY MENGAMUK...


HUWAAA...BYK GILER CITER NAK SHARE KAT BLOG..BYK SGT....KISAH SUKA, KISAH DUKA, KISAH SAKET HATI..KISAH BENGANG....TAPI TAH LAH EK..


SEJAK PAKAI EZSTOREE NIH MOOD TUK BERBLOGGIN MMG KELAUT....EZSTORY PULAK DAH XLEH UPLOAD PIC....MAKA AKUH AMIK KEPUTUSAN UTK X UPDATE...KENAPE??SBB AKUH MALAS.....


LAGIPUN SEJAK HIDUP NGN BB NIH, TANGAN PANTAS UP PIC, STATUS OR PAPE JEK KAT FB....NK TULIS BLOG GUNA BB?? X PUAS..SBB KECIK GILER...KENE LAK MATA AKUH X NMPK.....


SO AKUH MAKE IT SHORT MY STOREE...


TUK PENGETAHUAN SUME KWN2 IM IN LOVE.....NOT TOO DEEP BUT ENUF 2 MAKE ME SMILE....DGN SAPE?? MESTILAH DINDA SUNWAY.....SAPE DINDA SUNWAY? KORUNK GOOGLE LAH...KALO NASIB BAIK, JUMPE LAH..IF X..X JUMPE LAH...


N MAYB RAMAI GAK TERTANYA2...NAPE AKUH CAM RAHSIAKAN SAPE DINDA SUNWAY NIH? KENAL KAT CELAH MANE...BILA COUPLE? OR PAPE LAH KAN SOKLAN YG KORUNK RASE NAK TYE...


JAWAPAN AKUH SENANG JEK..AKUH KENAL MASE DIE N KWN2 NAIK KETE AKUH [KETE ALONG] SERAMAI 8 ORG..IN MYVI..BYGKAN??BETAPA SARDINNYA MEREKA?? TP AKUH N DINDA X SARDIN PON, SBB KAMI DUK DEPAN...SO YG SARDIN MEREKA DIBELAKANG....MASA TUH KENAL JEK..KAWAN PUN IDAK...


AROUND HUJUNG BULAN 7 KOT, KAMI BER BBM....KORUNK TAU LAH KA, AKUH NIH BUKAN BOLE DILAYAN CHAT2 NIH...TERUS TERSUKA...TERUS TERGEDEBUK....TP AKUH RILEK LAGIK..SBB MLS NK PK BAB2 HATI, CINTA N PERASAAN...


LAGIPON DINDA SUNWAY NIH ALA-ALA BISKOT MERRY..KEJAP WUJUD...KEJAP HILANG..HILANG 2,3 HARI....WUJUD SEJAM 2 JAM..HEHEHE....N YANG X BESTNYE AKUH NIH MMG JENIS PERAMPAS RASENYER...SUKER KACO AWEK ORG...SBB TUH AKUH NIH X PERNAH KEKAL KOT NGN MANA2 GADIS...


N LATELYNIH, BILE DIE HILANG AKUH SASAU...BILER DIE SENYAP AKUH BINGUNG...BILER BBM AKUH X SENT AKUH GABRA... APE NAK JADIK? AKUH PON X TAU....


KAMI COUPLE?? EH..X-X..BLOM GIK....AKAN COUPLE?? TAH..XTAU LAGIK.....JUST SELESA CAMNIH..GIPON BUAT PE AKUH NK SEKSA DIE KAN...KAMI JAUH..SORG KAT CELAH SUWAY LAGOON, SORG LAGIK KAT CELAH GUNUNG SERAPI...NAK JUMPE KERAP MMG IMPOSSIBLE..SEBULAN SEKALI PON??CAM ROSAK POKET GITU..HUHU...SO, BIARLAH JADIK CAMNIH JEK DULU...KENAL2 SAPE DINDA..SAPE KANDA....


IF DITAKDIRKAN DIE TERLEPAS..MAKA LEPAS LAH....IF DITAKDIRKAN BERSAMA...MAKA BERSAMA LAH...:)




N ITULAH KISAH AKUH YG AKUH TAIP DENGAN MENGGUNAKAN CAPS YG SGT ANNOYING..!! BENCI KEYBOARD NIH..!!!!


SEKIAN,




P/S: LU NAK HILANG KE, NAK ADER KE, LU SUKER KE X KE NGN WA, WA X KESAH..SBB WA MMG DAH JATUH CINTA NGN LU....[INI PENGAKUAN JUJUR] 

Wednesday, 12 October 2011

kau dihatiku

Jangan menangis bertenanglah
Peganglah tanganku dan digenggam erat
Ku melindungi dari apa yang datang
Berhentilah menangis

Tubuhmu kecil bertenaga
Dalam dakapanku kau tenang dan lena
Pertalian kita takkan terputus
Berhentilah menangis

( korus )
Kau dihatiku
Kau dihatiku
Hari ini dan selamanya

2
Kau di hatiku
Walau apa katanya
Oh... kau di hatiku
Selamanya

Mengertilah apa yang kami rasa
Tak berkeyakinan apa yang dikatanya
Kami berbeza tapi di hati kami
Tiada apa yang berbeza

( ulang korus )

Jangan kau dengar mereka tak tahu
Saling memerlu dan membantu
Di suatu masa kutahu

Destinasi tiba kau harus tabah
Ku 'kan bersamamu bersabarlah
Di suatu masa kutahu
Buktikan bersama kau

( ulang korus, 2 )

Selamanya
Bersamamu
Ku selalu bersamamu
Selama-lamanya

Pandanglah ke bahumu (3X)
Di sisimu selamanya

Tuesday, 4 October 2011

Dinda Sunway

kAnda Suka lirik ni..:)

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembaliMenunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

Friday, 23 September 2011

hati

Pesan pada DIRI, jgn tsalah mmberi HATI pd insan yg tak sudi, pd insan yg tak mngerti.. krn skali kita mmberi, slamanya dia di HATI. Skali kita dlukai, smpai bila2 tetap kita ingati. Pesan lagi pada diri, hati2lah mmberi HATI sbab ia hanya utk insan yg tahu mghrgai btapa tngginya nilai skeping HATI. HATI & PERASAAN ini hnya utk yg MENYINTAI & MENYAYANGI kita dgn SEIKHLAS HATI Bukan untuk Dilukai dan dipermainkan
banyak cerita...
banyak storee....
banyak kisah....

tapi??? akuh malas nak update....:)

Monday, 12 September 2011

Thursday, 8 September 2011

Bila agaknya??

hmmm......


ape yang bila agaknya ek?? tah ek, akuh pon xtau nak tulis camner...1st akuh nak panjatkan kesyukuran ke hadrat Ilahi, kerana memberi akuh peluang utk berpuasa penuh tahun ni..[ada lah cuti khas cam biasa, cuma x ponteng cam dulu2..] n beri akuh seribu ketenangan, dan terasa mudah untuk memaafkan semua org....


orang yang akuh maksudkan bukan lah orang yang biasa2 buat salah ataupun yang salah sikit2...tapi orang yang akuh maksudkan ialah Sahabat, bekas Kekasih, Rakan2..yang akuh anggap musuh satu ketika dulu....Alhamdulillah, semua telah akuh maafkan...akuh pon cuba utk elakkan utk maki2, kutuk2, ngumpat2 orang lagik..mungkin nih satu permulaan utk akuh menjadi ORANG...cuba mengakui segala kesilapan...cuba menggembirakan ibubapa...acehh ayat xtahan kan?? rase cam ayat org nak mati sgt pon ade gak...[Minta dijauhkan]


ada juga pihak yang kurang menggemari perubahan akuh bab kutuk2 n ngumpat2 nih...sorry awk....org pon xtau nape..pengaruh buku mungkin? hehe...orang cuba jadik contoh yang baik kat anak awk...muka kami kan same...:)


ok2...berbalik kepada bila agaknya td 2......masa akuh mengambil keputusan utk memafkan semua orang, akuh terlupa akan beliau...mmg x terpikir or akuh mmg dah melupakan dia dari hidup akuh?? tapi masa raya baru2 nih, masa akuh dah nak fly ke Kuching, beliau hadir bersama isteri n anak yang comel..sungguh akuh x tipu, Rayyan comel sgt2....tp akuh jadik marah, meluat bila ami dukung2 bayi x bersalah tuh...rasa mcm nak hentak2 n pijak2 budak tuh sampai puas...tapi Syukur, akuh masih dapat muhasabah diri....


akuh terpikir...adakah akuh dah maafkan dia? senang kah utk akuh maafkan dia? dia pernah berkongsi hidup dgn akuh satu masa dulu... masa akuh decide utk berubah...segala persiapan hampir sempurna...kalo x berlaku masalah dulu, mungkin akuh pon dah beranak pinak, n ada anak secomel Rayyan??  tapi kerana tekanan keluarga?? hmmmm....biarlah rahsia...x elok salahkan orang lain...mugkin ini mmg salah akuh..


sekarang akuh terpikir...perlukah akuh maafkan dia n redha n doakan kebahagiaan beliau sekeluarga? atau perlukah akuh terus mendendam dan marah sehingga bila2?? 


Akuh hampir berubah dulu...hampir....sgt hampir....tapi musnah.....


hmmmm......mungkin satu hari nanti atau esok akuh akan memaafkan beliau?


esok ami nak dtg..rumah????? adoi.......






Wednesday, 7 September 2011

Untuk Renungan Bersama


Entri nih khas buat kawan2 yang tgh melara, rasa nak mati, saket hati, saket jiwa, nak bunuh diri, makan ubat tido berlebihan, nanges x benti, rase cam nak lompat tikam, nak main tikam or ape2 yang berkaitan dengan putus cinta bersama kekasih hati....



"memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa kita hanyalah makhluk yang
sentiasa mengharapkan pertolongan
ALLAH.



memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH &
PENYAYANG kerana mengingatkan kita
bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat
untuk kita dan kehidupan kita pada
masa depan…



memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita
dapat mengutip pengalaman yg tak semua
orang berpeluang untuk mengalaminya.


memang ALLAH sengaja menemukan kita
dengan orang yg salah supaya kita jadi
MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.."

hope lepas baca korunk akan tenang sikit...sabar n muhasabah diri yek..:)

crdt to : Cik Epal ya...

Wednesday, 31 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke 54

Tema Tahun nih kaler KELABU....
n ramai gak yang raya tema Kelabu...


 Reen pon Kelabu...
(sedut from reen FB photo)


Deanna Family pon Kaler Kelabu....
(sedut dari deanna FB photo)

neway kaler nih smart n nampak moden bagi akuh lar kan...
n mummy n family pon pkai kaler kelabu...pic xde lak..:)



n akuh gak nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke 54 MALAYSIA..!!!!



 kalo korunk perasan, akuh kerap guna pic yang dibuat oleh YAN'S ARTS nih...
sebab..akuh suka....n now nak carik pic cantek2 gik bior die buat lagik..:0
kalo korunk nak tempah boleh..
serendah RM3.50 sekepala or 
RM10.00 berkepala...hehe
tempah kat sini...SINI TAU....!!!

Friday, 26 August 2011

CheckList Balik Kampung

Setakat nih, halfway dah kemas......xsabar nye nak blik JB..!!!


1. Pakaian
2. Lappy, Camera n Phone
3. Charger BB, Nokia, HP n Canon
4. Luffman 10's
5. Hadiah Yaya
6. Kek Lapis
7. Ikan Terubuk
8. Hantar Joker n Mia g Nursery
9. Biskut Kak Ita
10. Check in FireFly
11. Passport..
12. LAGIK?? xtau....  


Lagik pe ek?? hope xde yang tertinggal sok....

Air Katira,
Air Jagung,
Ayam Percik...
Rojak Asma..!!!!


mau makan sampai muntah2..!!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri


kad nih khas buat kawan2 yang straight


kad nih pulak, khas tuk mereka yang senget2..:)

Assalamualaikum,


Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin...
di kesempatan ini saya ingin memohon beribu kemaafan sekiranya ada terkasar, tercelupar, termaki, terngumpat dan segala TER yang pernah saya buat. Halalkan makan minum, dan segalanya...


Alhamdulillah, buat pertama kalinya Ramadhan kali ini memberi seribu ketenangan di Jiwa dan buat pertama kalinya, segala hasad dengki, dendam semua terlerai dengan memaafkan semua sahabat-sahabat saya..


InsyaAllah ada rezeki, ada umur, kita saling kunjung-mengunjungi, ziarah-menziarahi rakan2 sekalian..


Salam Aidil Fitri,


Daripada:
Eazlye Reefa a.k.a iLi

Tuesday, 23 August 2011

1st try with shawl...

saje gatal gi beli shawl...n try pakai...tujuan akuh memakai shawl adalah kerana, akuh xnak tudung akuh kemek2 lepas bukak helmet nanti...agak senang r nak pakai ini tudung..pusing2 jek...n saje dibiarkan bersepah, sbb akuh n ketidak kekemasan mmg senonim...


comel x? hilang kehenseman akuh arinih..:)


owh itu baju baru beli last week...
RM49.90...

happy birthday

SELAMAT HARI LAHIR,
SEMOGA PANJANG UMUR N MURAH REZEKI YA....
SEMOGA SIHAT2 SELALU...
TAHNIAH DI ATAS PERTAMBAHAN UMUR ANDA...




P/S: xtau nak contact kat mane...sbb semua excess dah dibuang, dari phone hingga ke FB....harap awk baca nthx....

Monday, 22 August 2011

weekend yang best....

Diam x diam tinggal bape hari jek lagik nak balik Kampung...yesss.!!!!xsbr nk balik kampung minggu nih....lame giler x balik kampung..nak shoppin2..jalan2...shoppin2...jalan2...shoppin2....yes..!!!!


Akuh hangkut Ct, Umu, N yati tido umah akuh...hehe...dah lame member2 xlepak umah akuh..hamik ko..x tido 1 malam....dapat tido, seminit 3 jek..lain2 minit duk borak2..n dapat bersaho lagik......tapi umu x saho.. sbb die....???    x pose..hehehe


dalam kol 8, umu dah kejut..bergilir2 ngn shaheer...akuh tetap x nak bgun..tp last2 bangun jugak...n g pasar minggu...yatimah n ct hentam tido gik.....g beli kek lapis, beli sayo....n balik umah smbung tido......


petang buka pose kat Hijau, n anta umu balik, n g jalan2 kat area satok gik....


buka kat hijau best...semua yang dimakan hanya RM57.20
kami makan ayam penyet n nasik beriani ayam madu, n mee kari...
leh repeat lagik kat sini..:)


sori lah malas nk taip cite....sbb x tgh saket pale..huk.....

p/s: rie akuh tgu no ke 27 ya..:)

Sunday, 21 August 2011

da best buka puasa ever.....

4 da 1st time akuh berbuka beramai2 camnih...[kesian kan??] adalah jugak akuh berbuka with bb, ct, yati, dayah n else b4 dis..tp sume tuh cam under plannin..semalam [20hb Ogos 2011] jek akuh rase cam da best...di Organizekan oleh Encik Taufiq..n pada asalnya just akuh, umu, taufiq, wife n baby jek...tapi disebabkan akuh duk shoppin whole day with Ct n yati...so akuh hangkut skali dorg.....


kami makan kat topspot...kalinih pegi kedai no 8....makanan tetap superb... dorg pilih n order Ikan 3 rasa, Midin Goreng Belacan, Udang Butter n Sotong tepung......




dan semua yang kami makan adalah Hanya RM140.00
atau RM23.33333333 seorang....love it..!!

AFter dat kami g amik Joker n Mia kat Salon, n anto dorg balik....then akuh anta masing2 ke umah tuk amik baju...sbb malam nih, sume akan bersinggah n tido serta meronggeng kat umah akuh...itu best..!!!!
then kami lepak2 tuk saho n minum teh.....



akuh sgt teruja tgok pic2 gi KK arituh.....hahaha



ni Lar yati......


ni lak C.T n her son...
dak kecik nih lar yang panggil akuh Aby Adabi tuh..hehehe



ni Lak Umu....[sape x kenal umu kan??]





Friday, 19 August 2011

Kerja akuh minggu nih...

tiba2 minggu nih cam terajin kan..nak hias2 opis....n nak buat sampul duit raya...
Pic akuh guna pic dari Yan's Art, then akuh g tepek kat word jek...
n tambah2 sikit..[akuh x install photoshop kat opis..]



tepek2...just guna word art jek...
n tepek situ..tepek sini...buat tempat tuk tampal2...
siap..:)


ketupat pelbagai perisa...
ada asli, bluberry n starwberry...
sedap..:) try lah..


dah buat ketupat byk2 then x tau nak buat hiasan camner..sedey tol..!!!

Tuesday, 16 August 2011

anak2 sekarang cepat membesar...

diam x diam, 2-2 anak aby yang comel nih dah masuk 5 bulan...sekejap jek...dah besar dah...n semakin nakal...tapi bila akuh duk belek2 pic lame dorg, cam x caya lak yg nih pic masa dorg kecik2...cepat tol membesar...masing2 pon dah semakin berat..lupe lak berat dorg terkini....:)



Percutian paling giler penah akuh buat..

Act kisah holiday nih dah lame dah...tapi baru hari nih akuh nak update..tujuan update, mayb sbb tangan gatal rase nak update kot? tah..not sure..


n bagi akuh ni merupakan percutian paling giler penah akuh buat...sebab?? settle jek semua kerja, n tension with kerja yang tah pape...akuh terus decide nak ke Kota Kinabalu..plan asal ank pergi sorang jek..tapi bila umu ckp die nak folo, teru beli tiket next weeknye...total tiket ke KK pon dah jejak RM400..


n mmg kami xde plan nak kemana pon selain pulau..;) just nak g berenang2 or rilex2 jek..n xde kemana sgt....tapi cam biase r..akuh kaki shoppin, so tetap shoppin..erk?


smpai2 terus g pulau, dengan mengangkut segala macam beg...giloss..!!


time nak balik....


2nd day ke Pulau....


ni lar bilik kami...kecik jek...harga RM110++ per Nite..


suka nama jalan kat sini..cume kami kehilangan no 17...:(


our Hotel..Pub kat bawah itu best...rilex2..tapi mahal...

Saturday, 9 July 2011

1st try

Hurm,arinih baru rasa sikit terkuat tuk diri sendiri, after a few days hidup dalam huru hara.. Semua jdik terurus dalam hidup akuh..

Alhamdulillah, akuh bangun n berjalan seperti biasa..cuba mengorak langkah demi langkah, cuba makan sedikit demi sedikit.. yang pasti akuh kene kuat tuk teruskan hidup selepas apa yg terjadi disebabkan diri sendiri....

Thursday, 7 July 2011

Assalamualaikum

Salam semua..alhamdulillah...akuh cuba buka buku baru..n simpan buku lama sebagai kenangan...jarang akuh dapat kekuatan untuk adakan new life in LAMAN SESAWANG[akuh suker sebut laman sesawang, nganjing iklan TV]  nih...

new Fb...new blog..mayb new readers....n try hiding from da all masalah yang menuju ke otakku sekarang nih...buat masa nih fb n blog, r nothing...kosong...but akuh akan cuba proses mempercepatkan update n meet a new fren....

4 those yang kenal akuh as a reefa..welkam back...4 those yang xkenal akuh, sokey...salam pekenalan ya....tujuan akuh merevulasikan semua life on9 akuh nih, disebabkan, biarlah rahsia....

so, this is my life, my world n my blog..!!! suka hati akuh nak buat ape okey..!!

peace..:)