Wednesday, 31 August 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke 54

Tema Tahun nih kaler KELABU....
n ramai gak yang raya tema Kelabu...


 Reen pon Kelabu...
(sedut from reen FB photo)


Deanna Family pon Kaler Kelabu....
(sedut dari deanna FB photo)

neway kaler nih smart n nampak moden bagi akuh lar kan...
n mummy n family pon pkai kaler kelabu...pic xde lak..:)



n akuh gak nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke 54 MALAYSIA..!!!!



 kalo korunk perasan, akuh kerap guna pic yang dibuat oleh YAN'S ARTS nih...
sebab..akuh suka....n now nak carik pic cantek2 gik bior die buat lagik..:0
kalo korunk nak tempah boleh..
serendah RM3.50 sekepala or 
RM10.00 berkepala...hehe
tempah kat sini...SINI TAU....!!!

Friday, 26 August 2011

CheckList Balik Kampung

Setakat nih, halfway dah kemas......xsabar nye nak blik JB..!!!


1. Pakaian
2. Lappy, Camera n Phone
3. Charger BB, Nokia, HP n Canon
4. Luffman 10's
5. Hadiah Yaya
6. Kek Lapis
7. Ikan Terubuk
8. Hantar Joker n Mia g Nursery
9. Biskut Kak Ita
10. Check in FireFly
11. Passport..
12. LAGIK?? xtau....  


Lagik pe ek?? hope xde yang tertinggal sok....

Air Katira,
Air Jagung,
Ayam Percik...
Rojak Asma..!!!!


mau makan sampai muntah2..!!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri


kad nih khas buat kawan2 yang straight


kad nih pulak, khas tuk mereka yang senget2..:)

Assalamualaikum,


Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin...
di kesempatan ini saya ingin memohon beribu kemaafan sekiranya ada terkasar, tercelupar, termaki, terngumpat dan segala TER yang pernah saya buat. Halalkan makan minum, dan segalanya...


Alhamdulillah, buat pertama kalinya Ramadhan kali ini memberi seribu ketenangan di Jiwa dan buat pertama kalinya, segala hasad dengki, dendam semua terlerai dengan memaafkan semua sahabat-sahabat saya..


InsyaAllah ada rezeki, ada umur, kita saling kunjung-mengunjungi, ziarah-menziarahi rakan2 sekalian..


Salam Aidil Fitri,


Daripada:
Eazlye Reefa a.k.a iLi

Tuesday, 23 August 2011

1st try with shawl...

saje gatal gi beli shawl...n try pakai...tujuan akuh memakai shawl adalah kerana, akuh xnak tudung akuh kemek2 lepas bukak helmet nanti...agak senang r nak pakai ini tudung..pusing2 jek...n saje dibiarkan bersepah, sbb akuh n ketidak kekemasan mmg senonim...


comel x? hilang kehenseman akuh arinih..:)


owh itu baju baru beli last week...
RM49.90...

happy birthday

SELAMAT HARI LAHIR,
SEMOGA PANJANG UMUR N MURAH REZEKI YA....
SEMOGA SIHAT2 SELALU...
TAHNIAH DI ATAS PERTAMBAHAN UMUR ANDA...




P/S: xtau nak contact kat mane...sbb semua excess dah dibuang, dari phone hingga ke FB....harap awk baca nthx....

Monday, 22 August 2011

weekend yang best....

Diam x diam tinggal bape hari jek lagik nak balik Kampung...yesss.!!!!xsbr nk balik kampung minggu nih....lame giler x balik kampung..nak shoppin2..jalan2...shoppin2...jalan2...shoppin2....yes..!!!!


Akuh hangkut Ct, Umu, N yati tido umah akuh...hehe...dah lame member2 xlepak umah akuh..hamik ko..x tido 1 malam....dapat tido, seminit 3 jek..lain2 minit duk borak2..n dapat bersaho lagik......tapi umu x saho.. sbb die....???    x pose..hehehe


dalam kol 8, umu dah kejut..bergilir2 ngn shaheer...akuh tetap x nak bgun..tp last2 bangun jugak...n g pasar minggu...yatimah n ct hentam tido gik.....g beli kek lapis, beli sayo....n balik umah smbung tido......


petang buka pose kat Hijau, n anta umu balik, n g jalan2 kat area satok gik....


buka kat hijau best...semua yang dimakan hanya RM57.20
kami makan ayam penyet n nasik beriani ayam madu, n mee kari...
leh repeat lagik kat sini..:)


sori lah malas nk taip cite....sbb x tgh saket pale..huk.....

p/s: rie akuh tgu no ke 27 ya..:)

Sunday, 21 August 2011

da best buka puasa ever.....

4 da 1st time akuh berbuka beramai2 camnih...[kesian kan??] adalah jugak akuh berbuka with bb, ct, yati, dayah n else b4 dis..tp sume tuh cam under plannin..semalam [20hb Ogos 2011] jek akuh rase cam da best...di Organizekan oleh Encik Taufiq..n pada asalnya just akuh, umu, taufiq, wife n baby jek...tapi disebabkan akuh duk shoppin whole day with Ct n yati...so akuh hangkut skali dorg.....


kami makan kat topspot...kalinih pegi kedai no 8....makanan tetap superb... dorg pilih n order Ikan 3 rasa, Midin Goreng Belacan, Udang Butter n Sotong tepung......




dan semua yang kami makan adalah Hanya RM140.00
atau RM23.33333333 seorang....love it..!!

AFter dat kami g amik Joker n Mia kat Salon, n anto dorg balik....then akuh anta masing2 ke umah tuk amik baju...sbb malam nih, sume akan bersinggah n tido serta meronggeng kat umah akuh...itu best..!!!!
then kami lepak2 tuk saho n minum teh.....



akuh sgt teruja tgok pic2 gi KK arituh.....hahaha



ni Lar yati......


ni lak C.T n her son...
dak kecik nih lar yang panggil akuh Aby Adabi tuh..hehehe



ni Lak Umu....[sape x kenal umu kan??]





Friday, 19 August 2011

Kerja akuh minggu nih...

tiba2 minggu nih cam terajin kan..nak hias2 opis....n nak buat sampul duit raya...
Pic akuh guna pic dari Yan's Art, then akuh g tepek kat word jek...
n tambah2 sikit..[akuh x install photoshop kat opis..]



tepek2...just guna word art jek...
n tepek situ..tepek sini...buat tempat tuk tampal2...
siap..:)


ketupat pelbagai perisa...
ada asli, bluberry n starwberry...
sedap..:) try lah..


dah buat ketupat byk2 then x tau nak buat hiasan camner..sedey tol..!!!

Tuesday, 16 August 2011

anak2 sekarang cepat membesar...

diam x diam, 2-2 anak aby yang comel nih dah masuk 5 bulan...sekejap jek...dah besar dah...n semakin nakal...tapi bila akuh duk belek2 pic lame dorg, cam x caya lak yg nih pic masa dorg kecik2...cepat tol membesar...masing2 pon dah semakin berat..lupe lak berat dorg terkini....:)



Percutian paling giler penah akuh buat..

Act kisah holiday nih dah lame dah...tapi baru hari nih akuh nak update..tujuan update, mayb sbb tangan gatal rase nak update kot? tah..not sure..


n bagi akuh ni merupakan percutian paling giler penah akuh buat...sebab?? settle jek semua kerja, n tension with kerja yang tah pape...akuh terus decide nak ke Kota Kinabalu..plan asal ank pergi sorang jek..tapi bila umu ckp die nak folo, teru beli tiket next weeknye...total tiket ke KK pon dah jejak RM400..


n mmg kami xde plan nak kemana pon selain pulau..;) just nak g berenang2 or rilex2 jek..n xde kemana sgt....tapi cam biase r..akuh kaki shoppin, so tetap shoppin..erk?


smpai2 terus g pulau, dengan mengangkut segala macam beg...giloss..!!


time nak balik....


2nd day ke Pulau....


ni lar bilik kami...kecik jek...harga RM110++ per Nite..


suka nama jalan kat sini..cume kami kehilangan no 17...:(


our Hotel..Pub kat bawah itu best...rilex2..tapi mahal...